Inspiratiebronnen

Hieronder lees je meer over mijn belangrijkste inspiratie-bronnen in het schrijven:Al schrijvende ontdekken we
wat we onszelf en de wereld
te vertellen hebben

(Julia Cameron)1) Christine de Vries - dagboek als spiegel
Prachtig handboek met veel diverse schrijfvormen. Christine de Vries ontwikkelde de methode 'Luisteren naar je pen' waarin de belangrijkste leidraad is om je schrijven te structureren en begrenzen. Dat kan in tijd of lengte (bijvoorbeeld 3 minuten schrijven, of slechts 10 regels). Of door een schrijfvorm die je structuur geeft zoals een elfjke, een rondeel, een woordgedicht etcetera. In dit boek vind je enorme rijkdom aan schrijfvormen en inspiratie.

2) Christine de Vries - Innerlijk Pelgrimeren
Je kunt naar Santiago de Compostella wandelen om een innerlijk reis te maken. Je kunt echter ook je pen ter hand nemem en schrijfkilometers maken. In dit boek vind je inspiratie hoe je deze innerlijke pelgrimstrocht vorm kunt geven. Hoe je je kunt voorberieden op de reis. Wat je dient mee te nemen. En relevante thema's voor onderweg. Doel van de reis: jezelf en je eigen harts-tocht vinden.


3) Geertje Couwenbergh - ZIN lust in je leven door schrijven
Zelden zo'n aanstekelijk boek over schrijven gelezen. Het schrijfplezier spat van elke pagina. In plaats van bewust leven pleit Geertje in dit boek voor een 'bewoest' leven, waarin je ongecensureerd opschrijft wat er allemaal in je hoofd en hart rondspookt. Schrijven vanuit je botten. Met milde, compassievolle aandacht vol in contact met de naakte waarheid van al je zieleroerselen. Zo kan schrijven je inderdaad brengen bij je lust tot leven.


4) Julia Cameron - Je Leven schrijven

Klassieker. Evenals haar boek 'the Artist's Way'. Haar belangrijkste aanbeveling is het schrijven van ochtendpagina's. 3 pagina's per dag, en dat 30 dagen lang, en ze garandeert je dat je leven daarna nooit meer hetzelfde is.
5) Nathalie Goldberg - Schrijven met hart en ziel
Eveneens een klassieker, helaas iets minder bekend. Goldberg is zen-boeddhiste en onderwijst schrijven als discipline voor leven in aandacht. Oog krijgen voor de spankelende details van het leven. Met je pen in contact zijn met hoe het is, en zo vol eerbied en ontzag het leven dichten.

6) Saskia de Bruin - het Schrijfpaleis
Een boek als een wilde, woest bloeiende tuin. Boordevol schrijftips, prikkelende vragen, mijmeringen, invalshoeken voor het schrijven en eigen dichtsels van de schrijfster. Een boek dat je eindeloos kunt raadplegen, op een willekeurige pagina kunt openslaan, en onmiddelijk een prikkel geeft voor je eigen schrijven.

Geen opmerkingen: