Paul Beekers“Je onderwijst het best wat je zelf het meest nodig hebt te leren”
Bovenstaand motto is de afgelopen 15 jaar een sterke inspiratiebron geweest voor mij, zowel in mijn professionele leven als in mijn spirituele zoektocht. Ik ben in een- wat voor mij voelt als - vorig leven afgestudeerd in de econometrie en sociale filosofie. Ben daarna als docent maatschappijleer en economie in het voortgezet onderwijs en het HBO gaan werken. Vervolgens als trainer en onderwijsadviseur bij een landelijk pedagogisch studiecentrum (CPS).
Hier kreeg ik het lef om mijn eigen passies te gaan volgen en te gaan onderwijzen ‘wat ik zelf het meest nodig had te leren’. Zo ontwikkelde ik cursussen op het gebied van persoonlijk leiderschap en keuzes maken, coaching en de kunst van het vragen stellen, creatief denken en autobiografisch schrijven. In mijn trainingen zoek ik naar verrassende werkvormen die deelnemers uitnodigen en verleiden tot zelfonderzoek.
Zelf volgde ik vele cursussen op het gebied van meditatie, yoga, en bewustwording om uiteindelijk mijn plek te vinden bij de School voor Zijnsorientatie in Utrecht. Dit is een praktisch pad voor levenskunst dat mij blijvend inspireert en uitdaagt mijn leven vanuit ‘vrijheid in verbondenheid’ vorm te geven.

Schrijven in vrijheid
"Hoog in de lucht speelt een vogel op twee vleugels".
Bij 'Loesje' ontdekte ik mijn passie voor taal en hoe ik kan genieten en dwalen in de wereld van woorden. Ik verzamel daarom graag mooie spreuken, aforismen, en gedichten en gebruik zelf met grote regelmaat mijn dagboek als spiegel en mijmerplek (innerlijk pelgrimeren).
Op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ben ik het vak creatief schrijven gaan geven, in combinatie met narratief werken en autobiografisch schrijven. Sindsdien gebruik ik vele van deze verhalende- en schrijftechnieken in al mijn trainingen als onderwijsadviseur.
Inspiratie vind ik met name bij Christine de Vries (zie hieronder),Julia Cameron, Nathalie Goldberg en Saskia de Bruin. Via 'Zijnsorientatie' ontdekte ik dat de essentie van levensplezier en daarmee ook schrijfplezier vooral ligt in je houding ten opzichte van het schrijven en het geschrevene en niet zozeer in de inhoud van wat je schrijft. En het mooie van taal is voor mij dat je niet enkel omschrijft wat je denkt en beleeft, maar dat de woorden zelf je verleiden op zoek te gaan naar nog onbewuste betekenissen.In april 2012 rondde ik de certificeringstraining 'Luisteren naar je pen' af van Christine de Vries. Dit is een krachtige schrijfmethode die je helpt een schrijfdiscipline te ontwikkelen en al schrijvend dieper te luisteren en essenties te benoemen van het verhaal dat je wilt vertellen. Deze vorm van 'innerlijk pelgrimeren' is voor mijzelf een enorme steun en inspiratie en deze wil ik graag delen met anderen. Voor meer info over Christine de Vries zie ook www.shodo.nl